Február-márciusban lesz a tüdőszűrés

2021. 01. 19.

Újdonság, hogy egész nap fogadják a lakosságot a József Attila Művelődési Házban.

Nem tolerálható a levegő mérgezése - minden esetben lépni fog a Polgármesteri Hivatal

2021. 01. 19.

Sajnos még mindig vannak, akik műanyagot, szemetet, rongyot, kezelt bútorlapot égetnek el az otthoni kazánban, súlyosan károsítva mindannyiunk egészségét.

Népszámlálás 2021 - minden infó itt!

2021. 01. 17.

Utoljára 10 évvel ezelőtt, 2011-ben volt népszámlálás Magyarországon, így idén újra szükség van az adatszolgáltatásra, amiből rengeteg fontos információt kap a Központi Statisztikai Hivatal. Ezeket az adatokat használják fel minden tervezéshez, fejlesztéshez, kutatáshoz, melyek életkörülményeinket közvetlenül befolyásolják.

Gyermekétkeztetés 2021 – januártól internetes szülői felület, bankkártyás fizetés, február 1-től A vagy B menü az iskolásoknak!

2021. 01. 12.

OKOSHARASZTI PROGRAM - 2021. januárjában online szülői felülettel és online fizetési modullal bővül az Önkormányzat gyermekétkeztetési programja a Menza Pure online felületén.

Véradás lesz január 13-án

2021. 01. 04.

A véradás a járvány idején is biztonságos.

Hamarosan életbe lép a korlátozott parkolás, minden infó itt

2021. 01. 04.

A jelzőtáblák kihelyezését követően január 18-án, hétfőn vezeti be az Önkormányzat az időkorlátos parkolási rendet a Fő út központi szakaszán, valamint a Baktay téren.

A világjárvány átrajzolta terveinket, de a jövőbe vetett hitünket nem ingatta meg

2021. 01. 03.

Dr. Szalay László polgármester újévi köszöntője.

A-B menü az iskolákban

2020. 12. 17.

Az Önkormányzat és a közétkeztetést végző Prizma-Junior Zrt. közös fejlesztésének keretében 2021. február 1-től kétféle menüsorból választhatnak az iskolás gyermekek szülei Dunaharasztin.

Olajszennyezés Dunaharasztin is - csakhogy itt megvan az elkövető

2020. 12. 17.

Az Önkormányzat közterület-felügyelői bejelentést kaptak egy, az A3-as esővízcsatornán úszó, kiterjedt olajfoltról. Percek alatt a helyszínre értek, és gyors intézkedéseikkel sikerült megakadályozni, hogy a szennyeződés elérje a Duna-Tisza Csatornát, beláthatatlan károkat okozva az ottani élővilágnak.

Kamaramuzsika Bachtól Leonard Cohenig

2020. 12. 13.

A Vivaldi Keresztény Kamarazenekar koncertezett a református templomban.

Gyerekek! Vasárnap Dunaharasztiba jön a Mikulás!

2020. 12. 02.

Figyeljétek karácsonyi fényekkel kivilágított lovas hintóját, ahogy körbejárja a város 7 helyszínét, vagy találkozzatok vele a buszon!

Ha nem múltál el 14 éves, és Dunaharasztin van az otthonod...

2020. 12. 01.

Bűn-és baleset-megelőzési játékra hív a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság.

Karácsonyi hangulatot áraszt a helyijárat

2020. 11. 27.

Ránk fér egy kis vidámság: november 28-tól a Ventona Kft. feldíszíti egyik buszát, és egészen az új esztendőig így közlekedteti majd. Köszönjük!

Új, 43 gépkocsit befogadni képes parkolót ad át az Önkormányzat a Sport-sziget bejáratánál

2020. 11. 25.

Itt leteheti az autóját, aki a Duna felé sétálna tovább, de az is, aki a HÉV-hez, Volánbuszhoz igyekszik.

Nincs idősáv a Városi Piacon – egyelőre

2020. 11. 23.

A dunaharaszti Városi Piacon nem vezetjük be az idősávot. Bízunk Önökben, a szabadtéri maszkviselésben, a fegyelmezettségben és az együttműködésben, hogy ennek eredményeként nem kell később szigorúbb szabályokat bevezetnünk.

Rendkívüli hír! Leszűrték a nyitva tartó óvodák dolgozóit – mindenki negatív!

2020. 11. 23.

A mai napon a Mese Óvoda, a Napsugár Óvoda, a Szivárvány Óvoda és a Százszorszép Óvoda dolgozóit orr nyálkahártyát vizsgáló antigén gyorsteszttel szűrték a Járási Hivatal szervezésében. A tesztelés örömteli eredménye, hogy minden dolgozó negatív!

A COVID-19 nem egy egyszerű influenza – előzzük meg a bajt! Dr. Bereczki Péter egészségügyért felelős alpolgármester tanácsai

2020. 11. 23.

Lépten-nyomon beszélgetünk a járványról, annak hatásairól, sokféle információ kering a köztudatban. Dr. Bereczki Péter egészségügyért felelős alpolgármestert, háziorvost, tüdőgyógyászt kérdeztük meg a koronavírus járványról, magáról a Covid-19 betegségről, hogy hiteles és biztos információkkal tudjunk szolgálni Önöknek. A teljes interjú a Dunaharaszti Hírek decemberi számában olvasható majd.

Isten éltesse a koraszülötteket! - November 17-én este a Koraszülöttek Világnapja alkalmából lila fénnyel lesz kivilágítva a Kúria és Városháza

2020. 11. 17.

November 17-én több világhírű épület lila színben ragyog: Londonban a Big Ben, Párizsban az Eiffel torony, Sidneyben az Operaház, Budapesten a Lánchíd, Szegeden a Dóm… hosszan sorolhatnánk. 2020-ban Dunaharaszti is csatlakozik: ma este a Városháza és a Laffert Kúria homlokzata lilában tündököl majd, hogy felhívja a koraszülöttek és családjaik védelmére, támogatására a város közösségének figyelmét.

Napról-napra változik a járvány miatt a helyzet az óvodákban, akár hétvégén is jöhet a hír zárásról, vagy éppen feloldásról

2020. 11. 16.

A központi intézkedések értelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal dönthet az óvodák részleges, vagy teljes bezárásáról, illetve újranyitásáról.

Videó-konzultációval is elérhető a felnőtt orvosi ügyelet

2020. 11. 16.

Dr. Békássy Szabolcs, az orvosi ügyelet vezetője tájékoztatja Önöket, hogy az orvosi ügyelet már nem csak telefonon, hanem videó telefonos formában is elérhető a Skype segítségével. Mivel számítanunk kell arra, hogy a járvány erősödésével a kórházi kapacitások csökkennek, várható, hogy egyre több ember kerül otthoni megfigyelésre.

Dunaharaszti - hagyományból jövő! Ünnepeljük együtt az interneten a Város 20. születésnapját!

2020. 11. 15.

Amikor az élet gyökeresen megváltoztatja az elképzelt forgatókönyvet, nincs más lehetőség, ilyenkor a jelszó: újratervezés! Így, ha idén személyesen nem is találkozhattunk a Városnapokon, akkor is meg tudjuk élni a közösséget, amit Dunaharaszti jelent.

20-21.dunaharaszti.hu - Kedves Látogató!

2020. 11. 13.

Honlapunk fejlécében egy új logót talál, ami elvezeti Önt egy weboldalra. Ma este nyolckor kiderül, hogy mire készülünk! Kísérjen bennünket figyelemmel! Köszönjük!

A piacon és a megállókban kötelező a maszk viselése

2020. 11. 11.

Zár a könyvtár, a Kúria és a művelődési ház, maradnak a játszóterek, tovább üzemel a piac - így alakul át az élet Dunaharasztin. Dr. Szalay László polgármester közleménye.

Home office-ban a védőnők

2020. 11. 10.

A járvány terjedésének lassítása érdekében azt a döntést hoztuk, hogy a tavaszi helyzethez hasonlóan, a védőnők egyáltalán nem látogatják személyesen a családokat, minden védőnő otthonról végzi a munkáját - mondta el Schmidt Tibor, a Területi Gondozási Központ vezetője.

Egy hét rendkívüli szünet a Napsugár Óvodában

2020. 11. 09.

Az egyik dolgozó igazolt Covid-19 fertőzése miatt az óvoda munkatársainak tesztelését már holnap reggel megkezdi az Önkormányzat.

Koronavírus információ - az ügyfélfogadás új rendje a Polgármesteri Hivatalban

2020. 11. 09.

November 11-étől, szerdától e-mailben és telefonon (kivételes esetben személyesen) történik az ügyintézés a Polgármesteri Hivatalban - a telefonszámokat és az e-mail címeket itt találja meg!

Tájékoztatás az új parkolási rendről

2020. 11. 02.

Dunaharaszti Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy Dunaharaszti Fő útján a Templom utcától a Mindszenty József utcáig, az Erzsébet utcában a Fő úttól a Petőfi Sándor utcáig, valamint a Baktay Ervin tér környezetében, a kihelyezésre kerülő parkoló táblák által határolt területen új parkolási rend – időkorlátos parkoló zóna – kerül bevezetésre.

Rajzpályázat óvodás és kisiskolás gyermekek számára: hogyan őrizzük meg lelki egészségünk?

2020. 10. 21.

Kedves dunaharaszti gyermekek! Alkossatok egy képet ceruzával vagy ecsettel arról, hogy mit tesztek testi-lelki egészségetek megőrzéséért, mi tesz benneteket boldoggá és elégedetté, ami egészséges is egyben. A pályázatot a Dunaharaszti Mese Óvoda hirdeti meg Dunaharasztin iskolába, illetve óvodába járó gyermekek számára Ranschburg Jenő születésének 85. évfordulójára.

A Városi Köztemető nyitvatartási rendje Halottak Napja környékén

2020. 10. 21.

Október 23-tól november 1-ig.

összesen: 1098 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11