Rendben zajlott az önkormányzati választás

A választók közel fele szavazott Dunaharasztin

2010. 10. 03.

100%-os feldolgozottság mellett dr. Szalay László nyerte a polgármester-választást városunkban. Rajta kívül 11 képviselői helyről és a kisebbségi önkormányzatok összetételéről is döntöttek Dunaharaszti polgárai, és voksoltak a megyei közgyűlés pártjaira is. Az eredményeket az alábbiakban olvashatják.
Mindig büszkén vállalta magyarságát

85 éves korában elhunyt Tony Curtis

2010. 09. 30.

85 éves korában, otthonában hunyt el a színészlegenda, akinek szülei Mátészalkáról érkeztek Amerikába.
Köszönetnyilvánítással kezdődött az ülés

Utolsó ülését tartotta jelen összetételében a képviselő-testület

2010. 09. 27.

A 2006-ban megválasztott képviselő-testület megtartotta utolsó ülését. Dr. Szalay László polgármester köszönetet mondott a testület minden tagjának négyéves munkájáért, és sok sikert kívánt mindazoknak, akik ismét megmérettetik magukat.
Új köntösbe öltözik Dunaharaszti Fő útja

Avatóünnepség a Kerkai Parkban

2010. 09. 25.

Az Európai Unió, a Magyar Állam és Dunaharaszti Város közös beruházás-sorozata, melynek során újjáépül a városközpont, végső szakaszához közeledik. A megújult Templomkert és a Szent István-szobor elkészülte után a Fő út avatása van soron. Ütemesen halad eközben a Laffert-kúria és a szigeti lejáró építése is.
Kerekes Anna festőművész Pro Urbe díjat kapott

Ünnepségsorozat a várossá válás tizedik évfordulóján

2010. 09. 21.

Komolyzenei koncertekkel, kiállítással és szüreti felvonulással tette emlékezetessé Dunaharaszti a várossá avatásának kerek évfordulóját. Az eseménysorozaton részt vettek testvérvárosunk, Altdorf bei Nürnberg képviselői is. Kerekes Anna festőművész magas kitüntetésben részesült.
Magyar honvédek, magyar katonák - Pákozdtól Afganisztánig

Különleges élmények a Katonai Emlékparkban

2010. 09. 14.

Néhány héttel ezelőtt a Balaton felé vezetett az utam, amikor a pákozdi kijárat előtt észrevettem a "Doni emlékhely" feliratú útbaigazító táblát. Nosza rajta, gondoltam, tegyünk egy kis kitérőt. Ebből aztán félnapos kirándulás lett.
Tíz évvel ezelőtt nyertük el a minket megillető helyet a magyar városok sorában

Dunaharaszti a várossá válást ünnepli

2010. 09. 11.

Kerek évfordulót ünneplünk, hiszen 2000-ben, az ezredfordulón adományozta a Magyar Köztársaság Elnöke Dunaharasztinak a városi címet. Gálaesttel, szüreti felvonulással és komolyzenei koncertekkel emlékezünk legújabb kori történelmünk jeles eseményére, és az alább olvasható meghívóval invitáljuk meg városunk polgárait az ünnepi rendezvényekre.
Prokofjev: Péter és a farkas

Zenés mesejáték a művelődési házban

2010. 09. 07.

Szeptember 10-én, pénteken 18 órakor kerül színre a klasszikus darab, a belépés ingyenes. Sok nézőre számítunk, nem mindennapi művészi élményre van kilátás.
Gördeszkások, bringások! Tiétek a pálya!

Néhány nap múlva avatjuk a Sportjátszóteret

2010. 09. 01.

2010. szeptember 10-én, 16 órakor ünnepélyesen megnyitjuk és átadjuk a Sportjátszóteret a Piactéren. Polgármesteri köszöntő is lesz, meg zene és büfé is, de a legfontosabbak a pályák, melyek között néhány egészen különleges is akad.
N. Tóth Ágnes ünnepi beszéde

A Dunaharaszti Szent István - szobor

2010. 08. 30.

N. Tóth Ágnes művészettörténész kiváló ismertetőt tartott augusztus 20-án a Templomkertben R.Törley Mária gyönyörű szobráról, mely városunk ékessége egyben. Az alábbiakban - sokak kívánságára - leközöljük a beszédet.
A Szent Istvánnak szentelt plébániatemplom története

Isten háza, amit a harasztiak emeltek

2010. 08. 25.

Az elmúlt hetekben az érdeklődés középpontjába került a város római katolikus plébániatemploma. Ebből az alkalomból áttekintjük az őseink által egy évszázada emelt és felszentelt épület történetét.
Szoboravatással ünnepelte a város szent királyunk ünnepét

Szent István bronzba öntött alakja uralja mostantól a templomkertet

2010. 08. 24.

Méltó módon ünnepelt a város augusztus 20-án. Az ünnepi szentmisén és az azt követő szoboravatáson, majd a piactéri rendezvényeken is nagy tömegben jelentek meg az érdeklődők.
Nyitórendezvény a Városháza Dísztermében

Megfelelő ütemben folynak az útépítések

2010. 08. 11.

2010 nyarán nincs uborkaszezon Dunaharasztin: több, a város életében meghatározó beruházás munkálatai folynak jelenleg is. Több helyszínen dolgoznak az építők a Fő úton és környékén, megtörtént a Domb utca avatása, készen van a Gyóni Géza és a Wesselényi utca is.
A rendezvények középpontjai a Szent István-templom és a Piac tér

Szoborállítással ünnepel a város augusztus 20-án

2010. 08. 11.

Méltó módon emlékezik meg Dunaharaszti városa Szent István királyunkról. A Fő út és környezete felújításának egyik kulcspontja a Szent István Plébániatemplom kertjének felújítása és megnyitása. Augusztus 20-án itt kerül sor államalapító szent királyunk szobrának felavatására.
Háromnapos rendezvény a magyarság összetartozása jegyében

Ismét megrendezik a Magyarok Országos Gyűlését

2010. 07. 28.

Az előző évek nagy sikere után idén is sok-sok programmal várják azokat, akik érdeklődnek a magyar kultúra és a hagyományok iránt.
Legyünk tekintettel egymásra, vigyázzunk a környezetünkre!

Fő út és parlagfű

2010. 07. 22.

Két fontos, aktuális témában szeretnénk kérni minden haraszti lakos együttműködését.
Ötödik helyezést ért el a fiatal versenyző

Szmik Attila nagy sikere a junior birkózó világbajnokságon

2010. 07. 19.

Városunk egyik sportoló büszkesége, Szmik Attila a hazai rendezésű világversenyen örvendeztette meg a nézőket.
Hétfőn kezdődik a munka

Megszűnnek a kátyúk az aluljáróban

2010. 07. 15.

A város közlekedésének neuralgikus pontja a vasúti aluljáró, amelyben az elmúlt hónapok esőzései súlyos károkat okoztak, a városban közlekedők nagy bosszúságára. Most végre elérkezett az idő, hogy megoldjuk ezt a problémát is. (Képünk a békebeli időszakban ábrázolja a haraszti vasútállomást, amikor még nem kellett az aszfaltút és az aluljáró miatt bosszankodni).
Folytatódik a városközpont újjáépítése

Dr. Szalay László polgármester tájékoztatása a Fő úti beruházásról

2010. 06. 30.

A nyári időszakban mindannyiunk türelmét igénylő építkezések zajlanak majd a Fő úton és környékén. Az alábbiakban városunk polgármesterének közleményét olvashatják.
A Gimnázium énekkara Radlett-ben járt

Jó hírünket vitték Angliába a "baktaysok"

2010. 06. 28.

Egy angliai kisvárosba kapott meghívást a Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskola énekkara. Olvassák el útinaplójukat!
Ülésezett a képviselő-testület

Segítünk az árvízkárosultakon - megindulhat a Fő út újjáépítése

2010. 06. 28.

Rendkívül fontos közbeszerzési eljárásokban hirdetett győzteseket a képviselő-testület június 28-án megtartott ülésén, így megindulhatnak az építkezések. Döntöttek a szerencsétlenül járt, árvízsújtotta emberek támogatásáról is.
Hatalmas siker a tenisz szentélyében

Arn Gréta már a legjobb 32 között Wimbledonban!

2010. 06. 25.

Városunk büszkesége, Arn Gréta két szettben legyőzte szerdán az ausztrál Alicia Molikot a wimbledoni teniszbajnokság második fordulójában, ezzel bejutott a 32 közé.
Fiatalok, akik példát mutatnak együttműködésből

Határokon átívelő kapcsolatok - "baktaysok" útja Európába

2010. 06. 25.

A Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskola évek óta részt vesz egy nemzetközi programban, melynek célja az, hogy a diákok megismerjék egymás életét, iskoláját, és hosszú időre szóló kapcsolatokat építsenek ki.
Amiről a haraszti utcák mesélnek III.

120 éve született Baktay Ervin

2010. 06. 22.

120 évvel ezelőtt, 1890. június 24-én született Dunaharasztin Baktay Ervin, középiskolánk és számos közterületünk névadója, a neves tudós, városunk díszpolgára.
Kirabolták a taksonyi takarékszövetkezetet

Rendőrségi felhívás

2010. 06. 15.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya keresi a képen látható személyt fegyveresen elkövetett rablás bűntettek elkövetése miatt. Az elkövető személy kb. 180 cm magas, 30-35 év körüli, erős testalkatú.
Amiről a haraszti utcák mesélnek II.

Jendrassik György, aki mindent tudott a dízelmotorról

2010. 06. 14.

Gyakran járunk arra, az is lehet, hogy ott lakunk, mégsem tudjuk, hogy az utca, amely életünk részévé vált, kinek a nevét viseli. Folytatódik új rovatunk, az Utcatörténetek.
Átadták a kitüntető díjakat

A köszönet percei

2010. 06. 08.

A József Attila Művelődési Házban, a közalkalmazottak tiszteletére tartott ünnepségen köszönte meg a város önzetlen munkáját azoknak, akik hosszú évek óta szolgálják a közösséget.
90 évvel ezelőtt írták alá a trianoni békeszerződést

Magyarország szétszabdalása

2010. 06. 04.

1920. június 4-én, a versailles-i Nagy Trianon kastély folyosóján írták alá Magyarország képviselői az országra kényszerített békediktátumot, melynek következményeként részekre szakadt az ezeréves Magyar Királyság és a magyar nemzet.
Rendőrök, polgárőrök bemutatója

Közbiztonsági Nap a piactéren

2010. 06. 03.

Idén is megtartja nagy sikerű rendezvényét a Dunaharaszti Polgárőrség a piactéren, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.
Csodálatos filmzenék szólalnak meg

Folytatódik a koncertsorozat

2010. 06. 03.

Olasz zeneszerzők híres filmslágereit hallgathatjuk meg a Művelődési Ház nagy sikerű rendezvénysorozatának következő estéjén.

összesen: 1019 db | 30 db/oldal